LED verlichting in onze keuken

woensdag, juli 27, 2011

Toegegeven, de plafondspots van Massive die we in onze keuken geïnstalleerd hebben anderhalf jaar geleden waren niet de duurste. Maar we vonden ze zeer mooi en goeie prijs kwaliteit verhouding.

De meegeleverde, nochtans wel Philips, halogeen lampen waren dan ook snel versleten en gaven het al op na minder dan een jaar. Vandaag zijn we er dan eens ingevlogen om ze te vernieuwen. Iets dat op zich niet veel tijd vergt maar waar een mens het steeds op de moeite steekt.

Dirk was een tijdje geleden al om de spots gereden. Vandaag konden we dan de vergelijkende test doen. Stap voor stap vernieuwen we enkele halogeen spots door LED spots. We hadden gekozen voor 2 verschillende soorten om te kunnen vergelijken:
  1. de Philips Econic LED 3 Watt (= 35 Watt) GU10, wit: op de foto bovenaan te zien
  2. de Philips MyAmbiance 3 Watt (= 35Watt), dimbaar GU10, warm wit: onderaan op de foto
Er is een merkelijk verschil in licht. De Econic is zeer koud, eerder TL lamp licht. De MyAmbiance is dan eerder echt warm van kleur, vergelijkbaar met een gewone halogeenlamp. 

Qua levensduur zouden we in principe voor de helft van ons resterend leven goed moeten zijn ;-) De Econic garandeert 15 jaar, de MyAmbiance 20 jaar (of 20.000 uren).

Ter info: er is ook een substantieel prijsverschil. De Econic gaat rond de 31,5 euro, de MyAmbiance rond de 40 euro.

Labels: , , , ,

gepost door Ilse Jansoone op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage