Grote badkamer 4: het bad

dinsdag, januari 04, 2011

Een hele tijd hadden we eens een droom, van een badkamer met een ligbad. Het ontwerp werd ondertussen heel duidelijk in ons hoofd. Nu zijn we stilaan aan de laatste stappen bezig. De tegels zijn vorige maanden geplaatst en gevoegd. En de volgende logische stap was de keuze van een bad.

Rekening houdend met het ontwerp wilden we duidelijk gaan in de richting van een ronde vorm. Dit trekt de ronde lijnen van de tussenmuren door. Het droombad van weleer hebben we laten varen doordat dit teveel plaats ging innemen. Maar we zijn wel via hard zoeken op nog iets beters gevallen: De Aquamass DIP Eco.

We hadden dit bad gevonden via het Buddha-Bar Hotel Praag. De designer Raymond Visan, zaliger, had toen gekozen voor een samenwerking met Jean-Pol Piron van Aquamass. We vonden het model perfect en vooral de bezetting met de mozaïk draak de max. Na wat gesurf waren we dan bij de producenten van het product gekomen en die bleken wonder boven wonder nog Belgisch te zijn. Hoeveel goesting we ook hadden, het model met de draak uitvoering vonden we iets te prijzig. Maar door dan zelf voor oranje-rode mozaïk tegels aan de muren te kiezen kon het effen model met led verlichting perfect als alternatief dienen. Zeker in de oranje kleur.

De beslissing voor het product was dus genomen. De volgende stap, een plaats om het te kopen. En waar zijn we gestart, inderdaad, op internet. Na enkele uurtjes browsen kwam ik op een heel interessante aanbieder die zijn stock verkocht via eBay. Ik zal niet vertellen wat het prijsverschil was, maar het was aanzienlijk. We moesten er wel een dagje over en weer naar Dinant voor over hebben. Na wat onderhandelen bleek de aanbieder, Vitromeuse, bereid om het te komen leveren uitgerekend op de dag dat het hier in België het meest gesneeuwd heeft in jaren ;-)

Resultaat: perfect tevreden van het resultaat: een design bad voor 2 personen dat perfect qua vorm en kleur past in het ontwerp die we voor ogen hadden. Je moet het product nog voorstellen op een donkere vloer en lambrisering. Nu nog laten installeren en klaar is kees. Binnen enkele weken volgt een foto van de afgewerkte ruimte.

Labels: , ,

gepost door Ilse Jansoone op

1 reacties:

Anonymous Margot zei...

Wat een ongeloofelijk cool bad is dit jong?! Prachtig!

vrijdag, 19 augustus, 2011 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage