Badkamer: bamboe vloer

zondag, augustus 16, 2009

Vandaag heb ik de vloer in de badkamer kunnen afwerken. 12 vierkante meter verlijmen en plaatsen in een dag bleek een overschatting. Maar goed, tegen de middag was ik er klaar mee.

En eigenlijk viel dat heel goed mee. De eerste rij plaatsen is natuurlijk de moeilijkste, maar met behulp van m'n laserpas en een paar spietjes heb ik die uiteindelijk recht gekregen. 'k Heb die eerste rij met een paar spijkers vastgezet (de vloer moest toch volledig verlijmd worden, dus die paar extra nagels kunnen geen kwaad).


En het moet gezegd: die bamboe legt lekker door. De stroken zijn recht en passen dus makkelijk in elkaar. Geen geklop en getrek om ze op elkaar te laten aansluiten.

Onze bamboe parketstroken komen van bij Bamboe Weyn in Berchem. We hebben voor een caramel afwerking gekozen omdat dat wat warmer overkomt.

Tegen het eind van de dag was de eerste kleine boog, aan de linkerkant waar het bad uiteindelijk zal naast komen ook al klaar.

Dat gaat hier vooruit!

gepost door Dirk Sabbe op

3 reacties:

Blogger Janis zei...

Vooraleer je de vloer legt, maak je niet beter eerst de plafond en muren af?
Nu moet je er constant op letten dat de vloer niet vuil of beschadigd wordt.

Leuke site trouwens!

zaterdag, 10 oktober, 2009 
Blogger Dirk Sabbe zei...

Dat klopt, Anne.

Ik heb echter een woord voor je: Tetrabrik folie :-) Dezelfde folie als waar melk- en fruitsapverpakking wordt gemaakt. Daar kun je je vloer zeer goed mee beschermen.

Het is trouwens beter om bv. Eerst een vloer af te schuren, dan af te dekken met tetrabrikfolie. En dan de rest van de kamer aan ta pakken. Als je bv. als laatste schuurt moet je ook weer al de muren van de kamer afkuisen (stof e.d.)

maandag, 12 oktober, 2009 
Blogger Janis zei...

Ja, ik ken tetra afdekking (ben zelf schilder trouwens ;-))
Ik geloof niet dat je nog moet schuren he?
Veel succes!

maandag, 12 oktober, 2009 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage