Keuken & gasfornuis

zondag, februari 01, 2009

Nu de verbouwingen echt wel héél snel vooruit gaan (ongelofelijk wat onze aannemer gerealiseerd heeft in die paar weken) wordt het tijd om de keuken verder te plannen.

De kasten in de keuken zullen hoogst waarschijnlijk Ikea Abstrakt worden. Daar zijn we al een tijdje behoorlijk zeker van. Strak glanzend wit. Eenvoudig. Geen enkele van de "grote" namen heeft namelijk iets dergelijks in z'n aanbod voor een interessante prijs.

Onze keuken heeft een "L" vorm: in het langste been van de "L" komt de afwasbak, vaatwas & in het midden het gasfornuis. Hier willen we ook enkel lage kasten & een werkvlak, geen kasten die boven je hoofd uitsteken dus. Het werkvlak wordt doorgetrokken in het korte beentje van de "L" met daarboven dan hangende kastjes.

Ons nieuw fornuis zal waarschijnlijk een Smeg Kookcentrum, 90 cm breed, in inox met 5 gasbranders & 2 ovens worden met een bijpassende muur dampkap en afgewerkt met een inox wandplaat.

Zeker is dat echter nog niet want we zijn nog volop de terminologie van de verschillende producenten aan't leren. Ze smijten met termen als "thermokoppel", "snel thermokoppel", "
3,3 kw branders" of "Mantelkoeling" naar je hoofd, maar bedoelen ze daarmee? Wat moet ik met een mantelkoeling? Misschien kunnen ze beter even uitleggen wat ik daar aan heb.

gepost door Dirk Sabbe op

3 reacties:

Blogger Unknown zei...

Op interieur 08 heb ik de dampkappen van Novy gezien, 'k moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk was. Ze hebben ook een aantal heel minimalistische ontwerpen.


http://www.novy.be

vrijdag, 27 februari, 2009 
Anonymous Anoniem zei...

Wij zij sinds enkele weken bezitter van een Smeg 90 cm, twee ovens, 5 pits!, en tot mijn ontzetting moet ik melden dat de beroemde mantelkoeling een blok aan ons been is vanwege de geluidsoverlast die het produceert op het moment dat deze koeling aangaat(pas bij 75o van de achterwand, dus laat je niet sturen als een oven even wordt aangezet). Deze ventilator blijft ook ongeveer een half uur nakoelen. Als wij dit hadden geweten waren we er nooit aan begonnen. Zijn momentel nog in discussie met Smeg, want niemand die dit vertelt of laat horen in de showroom of elders. Ik weet niet hoe de mantelkoelingen functioneren bij de andere merken. Wij gingen ook voor design!

dinsdag, 03 maart, 2009 
Anonymous Anoniem zei...

Inderdaad een vreselijk lawaai, zeker in een open keuken,wij hebben er ons ook al mateloos in geërgerd.Niemand heeft ons hier iets van verteld anders hadden we ook een ander vuur genomen. Ook de veiligheid van de branders,misschien wel heel veilig maar heel onpraktisch als de electriciteit uitvalt.Vroeger kon ik dan tenminste nog water warm maken op mijn gasvuur, nu niet meer dus.

donderdag, 09 april, 2009 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage