Houtbescherming deel 2

dinsdag, december 30, 2008

Bij het afbreken van een oude schouw hebben we ooit een muntstukje uit het jaar 1827 teruggevonden. Bewijs dat het in dat jaar ooit verbouwd is geweest. Vele van de houten balken in dit huis zijn dus meer dan 200 jaar oud.

Voor we de plafonds laten vernieuwen heb ik de beneden- en de eerste verdieping volledig geïmprigneerd met een houtbeschermer Xylamon Combi. Een serieus stinkend goedje. Ik had er jaren geleden al onze volledige dakconstructie mee gedaan, en had toen wat gebruiksaanwijzingen gepubliceerd. Hier wil ik toch een aanvulling bij geven:

Naast handschoenen en een veiligheidsbril, zeker zorgen voor een organische gasmasker en niet gewoon een stofmaskertje. Vooral omdat ik het deze keer niet heb aangebracht met een borstel. Ik heb het gewoon in een druksproeier gedaan en via verstuiven op de balken aangebracht. Zo verbruik je natuurlijk wel wat meer product, maar het gaat stukken sneller.

Voilà, laat die plafondplaatsers nu maar komen.

Labels: ,

gepost door Ilse Jansoone op

1 reacties:

Blogger Unknown zei...

Ik heb bij mijn verbouwing ook een muntstuk gevonden van het jaar 1850!

dinsdag, 12 mei, 2009 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage