Plafond zolderkamer

woensdag, november 19, 2008

Onze plafond van de zolder begint vorm te krijgen. We zijn er bijna met de planchetjes. Weet je nog, die 500 lopende meter ruwe planken die we handmatig hebben geschuurd, afgeborsteld, een eerste laag geschilderd en nu aan het dak hebben vastgeschoten.

Het wordt mooi, zeker met dat contrast van die eeuwenoude eiken balken van de dakconstructie. Dit wordt een heel toffe kamer. In eerste instantie een plaats waar ik mijn atelier in zal onderbrengen.

Maar het liep niet van een leien dakje. In een vermoeid moment kreeg ik een nagel van de luchtdruk nagelpistool in mijn oog. Nu enkele weken later is het mooi aan het herstellen, maar de eerste wat de dokters me vroegen was: "geen veiligheidsbril?" Natuurlijk niet, hoe stom kan je zijn. Ondertussen hebben we onze les geleerd. Dit is geen kinderspel. Een goeie veiligheidsbril is noodzaak, geen luxe, geen last. Dus wij op een zaterdag naar de Safti in Wetteren gereden. Daar hebben ze heel wat gespecialiseerde veiligheidskleding. We hebben ons elk een veiligheidsbril van CAT gekocht. En die komt niet meer van mijn neus als we aan het werk zijn. Gelukkig heb ik die tweede kans gekregen.

Labels: , ,

gepost door Ilse Jansoone op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage