Vraag van een lezer

maandag, juni 23, 2008

Vandaag kreeg ik deze vraag van een lezer:

Ik heb een wandelpad langs mijn boerderij in beton. Die ligt er al vele jaren en is tamelijk verweerd. Ik zie er tegenop om het op te breken. Nu is mijn vraag op er ook een techniek bestaat in de vorm van kaleien voor wandelpaden.

Persoonlijk denk ik dat je best contact opneemt met iemand die beton kan renoveren. Beton "klaleien" daar heb ik persoonlijk nog nooit van gehoord.

Weet iemand hier meer over?

gepost door Dirk Sabbe op

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Als het betonnen wandelpad sterk verweerd is, is het gevaarlijk om er zomaar een oppervlaktebehandeling op toe te passen. Corrosie kan zorgen voor schade aan de nieuwe laag. Grit- of waterstralen of freezen is eerst aangewezen. Met epoxyharsen of andere kunststofcoatings kan je een nieuw, egaal uitzicht creeëren, ook al weet ik niet goed wat juist de bedoeling is.

Kijk voor meer info ook eens op de ervas-site
http://www.ervas.nl/?id=261

dinsdag, 24 juni, 2008 
Blogger Antoon Jaminé zei...

Ik vind in een tuin verweerd beton mooier dan strak beton (te clean). Verweerd beton is meer geïntegreerd in de natuur. Dus behalve mos en algen verwijderen (zodat je niet uitschuift) zou ik niets doen.

dinsdag, 29 juli, 2008 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage