Verlichting: wandlamp

zaterdag, januari 26, 2008

We zijn al een tijdje op zoek naar lampjes om op de rode muur in de mezzanine te installeren. Niet eenvoudig. Vooral niet als je je budget binnen de perken wil houden.

De Big Round van Peter Christian bij Elmar Floetotto is al lang een van mijn favorieten, maar aan € 250 niet meteen goedkoop te noemen.

Een andere wandlamp die ik ook wel zie zitten is de Cube Light van Nicolas Leonard (bij Target Lighting). Grafietkleur of wit zou wel passen op die rode muur. Te koop vanaf €150. De grootste kost je rond de € 200.

De Moon reeks van Modular mag er ook wel wezen, maar wegens compleet van de pot gerukt qua prijs ook compleet uitgesloten. Tju, zo'n schoon lampke moet dat nu echt  € 500 kosten?

Het kan natuurlijk nog zotter: voor de Bit reeks van Foscarini mag je al gauw € 2000 ophoesten. De individuele stukjes vallen mee, maar als je er iets deftigs wil van maken heb je er toch al snel een 5tal nodig.
Voor iets meer dan  € 70 kun je de Aachen de jouwe noemen. Een lamp je eerder in een fout interieur uit de jaren 80 zou aantreffen wegens net iets teveel fumé glas en chroom. Maar toch: het heeft iets...

Behalve de Big Round zijn deze lampen nogal "strak". Ik hou wel van strak, maar het kan ook anders.
De Blob van Karim Rashid kan ik ook wel smaken. Wulps lampje... Bijna € 400 moeten ophoesten voor één kleintje valt wel tegen...
De Drop van Next, ontworpen door Hopf & Wortmann is dan weer super grappig. Ongeveer € 180 kost de kleine versie.

Ik ben benieuwd wat het zal worden.

gepost door Dirk Sabbe op

3 reacties:

Blogger Antoon Jaminé zei...

WOW, flashy look! In de Netlash-kleuren als ik me niet vergis ;-)

dinsdag, 05 februari, 2008 
Blogger Peter zei...

ahem,

in het kader naar mijn queeste tot reducering van energieverbruik, zou ik durven aanraden om aan High power led te denken.

Als je 30w-35W wil plaatsen dan kan je dit doen met HP leds.

groetjes,

Peter

woensdag, 13 februari, 2008 
Blogger l3m4nt zei...

Kan ik ergens foto's bewonderen van jullie mezzanine?

donderdag, 28 februari, 2008 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage