Tussenverdieping isoleren

zondag, december 30, 2007

Ik vraag me al een tijdje af hoe we exact de vloer tussen 2 verdiepingen moet isoleren. Met of zonder dampscherm? Tussen, op of onder de balken? 't Is de bedoeling om een "beetje" te isoleren & meteen ook wat hoger te scoren qua geluidsisolatie.

De vloer weghalen, isolatie aanbrengen en de vloer terug plaatsen is geen optie. Ik wil ook niet teveel ruimte verliezen tussen de balken en het plafond. Tussen de balken lijkt me dus de meest geschikte optie. Of we al dan niet een dampscherm moeten aanbrengen ben ik nog niet uit.

Bij de Brico hebben ze wat info over muren & vloeren isoleren. Bij wonenonline.nl raden ze zelfs af om tussen de verdiepeingen te isoleren.

gepost door Dirk Sabbe op

1 reacties:

Blogger chocoladesnoepje zei...

Ik zou zonder dampscherm isoleren. Als er dan vocht tussen het plafond en de vloer van de verdieping erboven komt, dan kan het gewoon verdampen. Ik denk dat je anders vocht tussen die twee lagen verzamelt (zoals bij een plak dak dat je aan de binnenkant isoleert). Wij hebben dezelfde situatie. Er zit tussen het plafond van de eerste verdieping en de vloer van de zolder rotswol. Helpt geen bal qua geluidsisolatie maar er is geen druppel vocht te bespeuren. Misschien eens nadenken om pavatex te gebruiken als geluidsisolatie. Schijnt goed te zijn. Bovenstaande is onze mening, of het de juiste is, dat weet ik niet.
groeten
Tine

maandag, 07 januari, 2008 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage