Deur installeren

dinsdag, mei 22, 2007

Nog nooit van mijn leven een deur geplaatst. OK, wel de deur aan de scharnieren gehangen en zo, maar een complete deur met lijsten en kader erbij, dat niet. Zoals gewoonlijk, schuimen we eerst het internet af.

Onze beste vriend Roger (van de TV) is de eerste hulp bij deurinstallaties:

Een deur plaatsen is eigenlijk helemaal niet moeilijk, als je maar juist te werk gaat. Eerst zaagt hij de delen van het deurkader op dezelfde breedte als de wand. Dan schildert hij alle delen van het deurkader, en ook de deurlijsten. Zodra de verf droog is, schroeft hij het deurkader samen. De afstand tussen de stijlen is vier millimeter meer dan de breedte van het deurblad. Dan plaatst hij het kader in de deuropening en zet hij enkel de stijl waar de scharnieren tegen komen waterpas vast.

Als hij dan de scharnierdelen vastschroeft, de deur inhaakt en ze sluit, ziet Roger perfect hoeveel uitvulblokjes er nodig zijn om de andere deurstijl vast te zetten. In voorgeboorde en uitgefreesde gaten schroeft hij de deurstijl vast. Nu nog de deurlijsten erop nagelen, en dan alle gaten opvullen met een snelplamuur voor hout. Even afschuren, en de plekjes nog wat bijwerken.
Een deur installeren in een 5 tal regeltjes tekst? Moeilijk kan dat dus niet zijn.

Die tip om eerst de stijl waar de scharnieren tegen komen waterpas & loodrecht te zetten ziet er wel goed uit... Als je je deur dan sluit & een beetje speling rekent kun je beter zien hoe je verder moet werken.

Ik heb ook nog een paar pdfjes gevonden met uitleg over hoe deuren plaatsen, maar die ben ik nog aan't doornemen.

Later meer.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage