Deurlijsten schuren

maandag, april 09, 2007

Héél lang ben ik al bezig met het renoveren van 2 oude binnendeuren. Ze passen perfect bij ons huis en we hebben ze op de kop getikt via http://www.2dehands.be. Maar er is wel veel opkuiswerk aan. De deuren zelf zijn nu ondertussen gestript met de verfafbrander, opgeschuurd en gaatjes gevuld. Eén van de 2 heeft zelfs al een grondlaag.

Vandaag ben ik dan druk bezig geweest met de deurlijsten en de deurposten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik die lijsten niet zag zitten, maar mijn man overhaalde me om het toch te proberen. Maar dan niet met de afbrander, wel met decapan van Polyfila.

Stel je voor, het zijn echt klassieke deurlijsten met een profiel met 10 inkepingen en rondingen. Een hels werk en ik ben er nog niet door. Die decapan, daar ben ik toch niet zo'n voorstander van. Het stinkt dat het geen naam heeft, gezond kan het dus echt niet zijn, en als puntje bij paaltje komt moet je het toch volledig afkrabben, is het dan met iets minder weerstand van de verf.

Volgend weekend vlieg ik er verder in. Hopelijk kan ik binnenkort een foto van een mooi geïnstalleerde oude nieuwe badkamerdeur tonen.

gepost door Ilse Jansoone op

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik ben eens benieuwd naar de foto's. Ik hou wel van ouderwetse deuren :)

dinsdag, 10 april, 2007 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage