Vloer op zolder

donderdag, november 30, 2006

Volgende stap nog net voor dat de verwarmingmannen komen oprukken is de vloer op zolder aanpakken. Nu heet het nog de zolder, maar eens dat alles afgewerkt is zal het eerder een hobbykamer worden.

Onze bedoeling was eerst te werken zoals op de mezzanine: eerst alle oude planken uitbreken, dan touwen spannen, balken in spievorm op de oude roostering bevestigen en nieuwe osb platen erop vijzen.

Gezien we wat krap met tijd zitten willen we iets sneller gaan deze keer: planken uitbreken, eerst osb erop maar nog niet vastmaken, dan bekijken waar planken onder de osb geschoven moeten worden. We laten nog weten of het inderdaad zo sneller is gegaan. Het werkt in elk geval wel sneller.

Het lijkt terwijl ik het uittik een koud kunstje, maar geloof me, het is zwaar werk 2de verdieping zeulen met die osb platen maar het is vooral vuil werk. Onze stofmaskers zijn na een half dagje zwoegen zo zwart als roet. Al dat oude stof tussen die balken. Om dan maar te zwijgen van de stramme spieren achteraf ;-) Maar het is ontzettend waarderend om een oude, vuile ruimte te zien veranderen in een stevig nieuwe kamer.

Ondertussen maken we korte metten met de oude planken. Die zagen we direct in stukken die deze winter nog in onze houtkachel zullen verdwijnen. Met dit weer was het nog niet nodig maar de winter staat voor de deur dus binnenkort zullen die opgaan in warmte.

gepost door Ilse Jansoone op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage