Stijlmuur

maandag, augustus 07, 2006

Vorige week hebben we verder gewerkt aan de stijlmuren (scheidingsmuren) voor de badkamer & zolderkamer op de bovenste verdieping.

't Valt niet echt mee om muren die loodrecht staan en min of meer recht lopen te bouwen in een zolder waar alles scheef staat. De vloer loopt 6 cm af, het dak staat 5 graden uit de haak, geen enkele muur staat loodrecht of perfect haaks op een andere... En daar moeten dus loodrechte, haaks op elkaar staande stijlmuren in.

We hebben echter 2 fantastische tools waarmee we er in slagen de boel met maximum een 2 tal milimeter afwijking aan elkaar te timmeren: eerst en vooral een goeie waterpas van Kapro. Onmisbaar. En een laserpas van Bosch. Ook onmisbaar om lijnen uit te zetten en lijnen over te brengen van bv. vloer naar plafond.

We hebben nu echter wel gemerkt dat we te weinig hout voor de stijlmuren hebben besteld. Gelukkig hebben deze mensen een goeie voorraad hout (& fantastisch advies).

gepost door Dirk Sabbe op

3 reacties:

Blogger Ilse Jansoone zei...

Ik heb net op de site van Bosch gezien dat ze daar ook een heel gemakkelijke laser rolmaat hebben. Bij ons blijft het nog sukkelen met een gewone rolmeter zonder laser maar dan moet je echt met 2 zijn om precies te kunnen meten. Eens zien of dat voor ons gemakkelijker zou kunnen met zo'n lasertoestel.

dinsdag, 08 augustus, 2006 
Blogger Joeri zei...

wie ben ik om hanssens tegen te spreken, ik kan enkel meegeven dat wij tijdens onze verbouwingen tevreden waren bij R. Van Tornhout: verwacht echter geen website of een goed humeur bij een bezoekje, wel kei-eerlijke prijzen. ietsje verder voor jullie maar misschien de moeite: landegemstraat 37, 9851 Nevele

dinsdag, 15 augustus, 2006 
Blogger Dirk Sabbe zei...

Hey J.!

Heel erg bedankt voor de tip. We vergelijken zeker de prijzen.

Nog eens: bedankt.

woensdag, 16 augustus, 2006 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage