Scheidingswandjes - Stijlmuur

maandag, augustus 14, 2006

En we doen rustig verder met onze muurtjes.

Donderdag hebben we een nieuwe lading bouwmateriaal (balkjes en OSB platen) in ontvangst genomen. Nu kunnen we weer verder.

't Is eigenlijk vrij plezant werk: het is opbouwen. Niet zoals het eindeloos voegen zitten uitkrabben & opnieuw opvullen met cement.

gepost door Dirk Sabbe op

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

wij zijn momenteel onze zolder aan het renoveren (wordt slaapkamer), isolatie is op dezelfde manier geplaatst als bij jullie. De schuine wanden (dak) willen we bekleden met gyproc, we waren van plan deze rechtstreeks op de balkjes te plaatsen, tegen het dampscherm. Nu heb ik gehoord dat dit niet zou mogen omdat de gyproc "bol" zou komen te staan omdat isolatie nog wat uitzet ... weet er iemand of dit klopt? alvast bedankt voor een reply

nice blog by the way, heb em onlangs ondekt, en in één trek doorgelezen

maandag, 11 september, 2006 
Blogger Dirk Sabbe zei...

Persoonlijk denk ik dat er weinig gevaar bestaat datje Gyproc "bol" gaat staan... en de isolatie uitzetten? Doorhangen, dat zou kunnen, maar uitzetten? Hmmm, dat denk ik niet.

In ieder geval is het belangrijk dat je dampscherm zo goed mogelijk contact heeft met je isolatie, dit om condens te vermijden.

Ons plafond hebben we afgewerkt met ongeschaafde plankjes van 10mm dik, rechtstreeks op de balken & dat geeft geen enkel probleem.

Als je op veilig wilt spelen zou ik Gyproc platen van 12mm i.p.v. 9mm dik nemen.

dinsdag, 17 oktober, 2006 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage