Nog deuren renoveren

maandag, juli 10, 2006

Ondertussen ben ik nog bezig geweest aan het afkrabben van de verf van oude deuren die we via www.2dehands.be hadden gekocht. Het is niet de eerste en vooral een werkje voor iemand met veel geduld.

Ik gebruik de technieken krabben en afbranden. Een vriendin had ons eerder al aangeraden om het chemisch af te vreten met een afbijtmiddel maar het lijkt me wat te belastend voor het milieu en mijn longen.

Eigenlijk is het wel behoorlijk waarderend om te zien hoe mooi de houtstructuur van de deur is die vanonder die verschillende lagen troep komt. De precieze houtsoort kan ik niet inschatten maar het is behoorlijk robuust en massief. Ik schat een soort dennenhout.

Na de 2 deuren komen de "tapachuntas" of de deurlijsten aan de beurt. Ook dat wordt een prutswerkje met al die groefjes. Maar het is wel therapeutisch om je verstand een keer op 0 te zetten en je op dit ene werkje te focussen.

gepost door Ilse Jansoone op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage