Metselwerk repareren

maandag, mei 08, 2006

Druk bezig met hier en daar oud metselwerk in de achterste muur van de zolder (loszittende stenen, lege voegen enz.) te herstellen. Lastig werkje, maar wel véél hoger genoteerd in mijn lijstje dan isoleren (hehe).

Ik vraag me trouwens af waar vroeger mee gemetseld werd. De specie tussen de stenen is echt wit op sommige plaatsen. Zou dat een soort kalk cement zijn? Meestal is die nog perfect hard & stevig & op andere plaatsen verbrokkeld ie helemaal.

Enfin, hier en daar hanteer ik ook nog even de bus PU schuim om grote kieren tussen dakrand en muur op te vullen. Sneller, en - naar ik mij laten vertellen heb - even goed als opvullen met cement.

Later meer.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage