Belastingvermindering bij onderhoud stookketel.

maandag, maart 20, 2006

Vandaag van de site van de Bouwunie geplukt:
De programmawet van 27 december 2005 bepaalt dat voortaan ook een belastingvermindering mogelijk is voor het onderhoud van een stookketel.
Zeer interessant, zou ik zo zeggen, want:

Zo'n onderhoud, uitgevoerd door een gespecialiseerde aannemer-installateur, vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen én verhoogt het rendement van de ketel (verlaagt dus het energieverbruik). De regering is hier gedeeltelijk op ingegaan. Ze besliste eind 2005 om het toepassingsgebied van de belastingvermindering voor energiebesparende investeringen te verruimen met het onderhoud van een stookketel. Deze verruiming gaat in vanaf 1 januari 2006. Wie zijn stookketel laat onderhouden, kan met andere woorden volgend jaar een deel van de kosten daarvan aftrekken van zijn belastingen (aanslagjaar 2007 m.b.t. inkomstenjaar 2006).
Maar, zoals altijd zit het venijn 'm in de staart:

Probleem is echter dat momenteel nog niet gekend is om wat voor onderhoud of welk soort ketel het moet gaan en welke eventuele andere voorwaarden aan de belastingvermindering verbonden zijn. Zowel de installateurs die het onderhoud van stookketels uitvoeren als hun particuliere klanten verkeren momenteel in het ongewisse.

Dus, iedereen tast in het duister en wijst de overheid met de vinger. Terecht. Ik vraag me af over welke belastingsvermindering het dan weer zal gaan... een peuleschil waarschijnlijk.

gepost door Dirk Sabbe op

2 reacties:

Blogger Antoon Jaminé zei...

En wie gaat dat betalen? Even aan Freya vragen!

dinsdag, 21 maart, 2006 
Anonymous Anoniem zei...

Geachte,

U zou er best bij voegen dat de geregistreerde aannemer op de factuur de karakteristieken van de stookketel moet vermelden : merk, type en serienummer van het toestel.

Over welk soort ketels het gaat kunnen wij u ook uitleggen : de waterketels met de volgende labels voldoen zeker aan de rendementseisen (ketelrichtlijn) :
gasolieketels : Optimaz ( voor lage temperatuurketels) en Optimaz Elite (voor condenserende ketels)
gasketels : HR+ (voor standaardketels en lage temperatuursketels) en HR Top (voor condenserende ketels).

Met vriendelijke groet,
Geert Gekiere (Arch-Index)

dinsdag, 12 september, 2006 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage