Verwarming

vrijdag, december 02, 2005

Voorlopig moeten we het nog doen zonder centrale verwarming - behoorlijk koud om des morgens uit je bed te kruipen - maar dat lukt wel. We kunnen nu het comfort van een centrale verwarming voor 100% waarderen.

We hebben voor gas gekozen als verwarmingsbron en moeten nu stilaan eens beginnen nadenken aan de installatie. 't Is zeer waarschijnlijk dat we zullen kiezen voor een condensatieketel (die geven voor zover we kunnen zien het hoogste rendement) die meteen voor alle warm water in het huishouden gaat zorgen. Geen aparte boiler, of warm water voorraad, dus voor warm water in de badkamer of keuken.

't Lijkt ons eigenlijk een beetje onlogisch om een gigantische opslag van warm water continu op temperatuur te moeten houden. Of denken we daar verkeerd over? Het zou toch moeten ietsje rendabeler zijn als je enkel 'on demand' water opwarmt?

Ik ben zeer benieuwd naar het verhaal hierover van de installateur... Later meer.

gepost door Dirk Sabbe op

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Een groot voordeel van het doorstroom model zoals de meeste gas(wand)ketels is dat er ook geen beperking zit op de voorraad warm water. Zoals je al zei is het een beetje vreemd om op ogenblikken dat je geen warm water nodig hebt er een heleboel op voorraad hebt. Maar ook omgekeerd, als je eens een heel lange douche wil nemen nadat je net de afwas va n een week hebt gedaan. Dan kan kom je ook niet opeens zonder warm water te zitten omdat de boiler leeg is.
Het nadeel is wel dat je nog steeds behoorlijk wat water moet laten 'weglopen' vooraleer het warm wordt (bij mij is dat algauw 5 liter), en water is natuurlijk ook niet zo goedkoop meer.

Ik ben alvast tevreden van mijn gaswandketel.

maandag, 05 december, 2005 
Blogger Dirk Sabbe zei...

Thanks, man. Interessante opmerkingen die je daar geeft.

donderdag, 08 december, 2005 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage