Sanitaire toestellen

donderdag, december 29, 2005

We geraken maar niet opgestart om verder te bouwen aan ons huis. Het is winter, het is koud, het zijn feesten, alle excuses zijn goed om het uit te stellen. Maar ondertussen winnen we informatie in over de sanitaire toestellen voor de badkamer. Het is een ideaal werk tijdens de winter. In al die showrooms is het lekker warm en ondertussen krijg je toch wel interessant advies.

Eergisteren zijn we langsgeweest bij FACQ in Wondelgem. Ik was er al eens langsgeweest gewoon om even rond te neuzen en ideeën op te doen. Maar ik viel iedere keer achterover van de prijzen die bij die gepresenteerde badkamers staan. Nu een badkamer is wel belangrijk. Maak je daar verkeerde keuzes dan mag je na enkele jaren opnieuw beginnen.

Het advies van de dame was in elk geval goed maar behoorlijk commercieel getint. Ik had continu het gevoel dat ik moest kiezen terwijl ik niet over alle elementen beschikte om de keuze te maken. Nu uiteindelijk kwamen we na 2 uur buiten met het idee, dat wordt iets van een 2.500 à 3.000 Euro en dat voor een hang WC, een lavabo een douchebak en bijhorende kranenwerk. Gisteren ontvingen we al offerte (via mail!) En inderdaad. 2.500 Euro zonder BTW, net geen 3.000 Euro inclusief BTW.

Voor de nieuwsgierigheid zijn we dan meteen doorgereden naar de Makro. Dit om eens de vergelijking te maken van prijzen. Ze verkopen daar evengoed het ophangsysteem van Geberit voor een hangwc als bij FACQ. De prijs leek vergelijkbaar maar we twijfelen nu of de prijs in de Makro incl of excl BTW was. Als het inclusief is dan scheelt dat net de prijs van de BTW. Toch wel eens de moeite om te gaan shoppen, hè.

We maken binnenkort de vergelijking met de toestellen bij Van Marcke. Binnenkort dus meer...

gepost door Ilse Jansoone op

3 reacties:

Blogger Antoon Jaminé zei...

Met FACQ zeer slechte ervaring gehad, we hebben bij de verhuis vorig jaar onze spoelbak daar gekocht. Er bleek een misverstand te zijn over de korting. We hebben, niet overdreven, zeker 15 telefoontjes moeten doen om dat bedrag terugbetaald te krijgen.
Over de spoelbak zelf (Franke) zijn we heel tevreden.

woensdag, 04 januari, 2006 
Blogger Ilse Jansoone zei...

Bedankt voor de tip. We bekijken sowieso een aantal potentiële leveranciers. Meer ervaringen volgen ;-)

donderdag, 05 januari, 2006 
Anonymous Anoniem zei...

bij de Facq liggen de prijzen zo hoog omdat ze er voor zelfbouwers standaard 20% vanaf trekken (moet je wel zelf naar vragen natuurlijk, maar ze hebben hiervoor voorgedrukte formulieren) met een beetje aandringen kan je die korting gemakkelijk laten oplopen tot 30 à 35%. service van Fnacq trekt inderdaad op niks, maar ze hebben wel veruit de grootste keuze

woensdag, 01 februari, 2006 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage