Radiatoren: deel vier

dinsdag, december 13, 2005

Even verder gaan met de berekening van gisteren: om de mezzanine te verwarmen tot een comfortabele 20 graden celcius hadden we dus een radiator nodig met een vermogen van 5300 watt.

Als ik als voorbeeld een convector van Jaga neem, in het bijzonder het Strada model (STRW.09514021) die deze capaciteit kan leveren, dan kom ik op een convector met een lengte van 1,4 meter en een hoogte van 95 centimeter, ong. 38 kg zwaar. Valt eigenlijk nog mee, vind ik. Helaas wordt de dikte er niet bij vermeld. (Let wel: dat is in het geval dat ik het tabelletje op de site van Jaga goed interpreteer.)

Blijft dan nog het probleem van de warmte verdeling in de kamer. Op het hoogste punt, net onder het dak, is de mezzanine ong. 5,5 meter hoog. Niet echt een ideale situatie dus. Daarom hebben we dan ook een ventilator in het dak geplaatst. (Volgens informatie op de site van Colt kan dat tot 30% besparing opleveren.)

In ieder geval vrees ik dat de installateur zal aanraden om 2 radiators voor de ramen te installeren i.p.v. van die ene, grote radiator naast de deur die wij voor ogen hebben.

Later meer.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage