Radiatoren: deel twee
vrijdag, december 09, 2005
Nog een paar interessante radiator modelletjes gezien vandaag. Op de site van Jaga vond ik de Strada & Tempo (wie bedenkt er in GODSNAAM die namen) modellen wel interessant.
Mijn verbazing steeg echter tot ongekende hoogten toen uit bijgaand tekstje bleek dat hier niet zomaar om een radiator ging, neen, het gaat hier weldegelijk over een technologisch mirakel:
Los daarvan: die spullen zien er niet slecht uit.
Mijn verbazing steeg echter tot ongekende hoogten toen uit bijgaand tekstje bleek dat hier niet zomaar om een radiator ging, neen, het gaat hier weldegelijk over een technologisch mirakel:
Maximaal comfort of minimaal verbruik?Affijn, de marketing afdeling moet ook iets te doen hebben he?
Met de Low-H2O-collectie haalt u ze beide in huis. Low-H2O-radiatoren bevatten tot 10 keer minder water. Hierdoor bereiken ze sneller de gewenste temperatuur en zullen ze minder onnodig doorverwarmen.
300% meer comfort Invallende zonnestralen? Plotse koudegolf? Low-H2O reageert drie keer sneller. Zo behoudt u nauwkeurig de gewenste binnentemperatuur. Geen schommelingen, een perfecte temperatuurspreiding en een perfect regelgedrag. Wat wenst u nog meer?
10% minder verbruik. Het is wetenschappelijk bewezen: Low-H2O-radiatoren zijn 10% zuiniger dan de traditionele modellen en verminderen zo de jaarlijkse CO2-uitstoot met gemiddeld 100kg per woning! Dus goed voor het milieu en uw portemonnee.
Los daarvan: die spullen zien er niet slecht uit.
3 reacties:
De LOW H20 toestellen zijn ook geen radiatoren ... het zijn convectoren.
Je hebt wat met noemt de batterij, dat is in feite een dun buisje waar het warme water door loopt met daarop heel wat koelvinnen die deze warmte afgeven aan de lucht. Daarrond wordt dan de bekleding gehangen om een schouw effect te creeeren, de lucht warmt op door het opnemen van warmte van die vinnen en stijgt, daardoor onstaat er onder de convector een onderdruk en die zuigt dan weer nieuwe verse (koude lucht aan).
Een convector werkt dus met warme lucht circulatie, en een gewone klassieke radiator werkt met stralingswarmte.
Het voordeel van zo een convectie model is dat je heel snel een grote ruimte van laten opwarmen. Mijn loftruimte kan in 10 minuten zeker 8 graden opwarmen.
Een ander voordeel is dat deze convectoren heel licht en handelbaar zijn en een heel mooie designs te verkrijgen zijn (omdat de batterij steeds dezelfde is en slechts de bekleding verschilt van model tot model).
Een nadeel kan zijn dat er door die luchtcirculatie ook het aanwezige stof in de ruimte mee circuleert.
Sommige mensen vinden de stralingswarmte van een radiator veel aangenamer dan de warme lucht van een convector.
Ik ben alvast zeer tevreden met mijn Stradas.
Droogt de lucht dan niet uit bij het gebruik van convectoren ?
Bruno,
Droogt de lucht dan niet enorm uit bij verwarming dmv jaga convectoren ?
mvg,
Joris
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
← Homepage