Boiler met microgolf

zondag, november 27, 2005

Alhoewel... Boiler is eigenlijk niet het juiste woord om dit toestel te omschrijven. Geiser is het juiste woord om een warmwatertoestel te omschrijven dat water op temeratuur brengt terwijl het door het toestel stroomt, zonder warmwater voorraad dus. Maar ik ben hier aan't muggeziften.

Een doorstroom waterverwarmer gebaseerd op een verwarmingselement met microgolven. Een beetje als een microgolfoven, vermoed ik dus. En bovendien nieuw.

Traditionele doorstroomtoestellen werken hier in Belgie meestal op gas (den bulex, zoals we zeggen), doorstroomtoestellen op electriciteit heb ik persoonlijk nog niet gezien. Volgens Livios.be zijn electrische doorstroomtoestellen duurder in gebruik (dan gas), en moet er rekening gehouden worden met de electrische installatie. Ik vermoed dat er zwaardere bedrading moet voorzien worden, zoals bij een electrisch fornuis.

Volgens het originele artikel zou het verwarmen van water met microgolven een grote energiebesparing betekenen t.o.v. verwarmen met traditionele electrische weerstanden.

In de gaten houden zou ik zeggen.

gepost door Dirk Sabbe op

3 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Tijdens de oliecrisis heb ik (na akkoord met de distributiemaatschappij) twee doorstroomverwarmers geplaatst van elk 21kW (met voorrangschakelaars!); één met thermostaat en reservoir van 30 liter, één zonder; één voor de badkamer en één voor de keuken dus (en zo dicht mogelijk bij het afnamepunt). Door gebruik te maken van het goedkopere nachttarief (van 22 tot 7 uur) kon zo wel wat bespaard worden. Uiteraard moeten de elektrische voorzieningen aanwezig zijn (in mijn geval drijfkracht) in voldoende capaciteit. Ik heb wel de doorstromers gekozen met het hoogste vermogen, er bestonden er met lager vermogen. Of deze nu nog op de markt zijn is mij onbekend.

vrijdag, 28 april, 2006 
Anonymous Anoniem zei...

Geachte,

Zelf ben ik naarstig op zoek naar een electrische doorstroom geiser zoals u die noemt. Hebt u enig idee van merk/ leverancier? Op Livios kan ik het niet terug vinden.

Ook stevig googelen levert tot nu toe niets op.

Graag hoor ik van u. Mijn email is ary.saskia@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Ary Huizer

donderdag, 20 juli, 2006 
Anonymous Anoniem zei...

Ik ben ook erg benieuwd naar het produkt.
Gebruik nu een 80 liter electrische boiler en doorstroomverwarmer zal minder verliezen geven.
Moderne techniek zal efficienter zijn dan de doorstroom waterverwarmers zoals die al 20 jaar gemaakt worden!

woensdag, 15 juni, 2011 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage