Renoveren als relatietest?

vrijdag, oktober 21, 2005

Gisteren dit interessant artikeltje bij een collega-verbouwen-blog gevonden: Zorgen over bouwen & verbouwen. Het gaat niet enkel over "bouwen, verbouwen of renoveren als relatietest" maar ook over de baksteen in de maag van de gemiddelde belg (die nog altijd behoorlijk groot blijkt te zijn).

Ik vond het gegeven dat een verbouwing een relatietest kan zijn wel interessant genoeg om even over na te denken. Sommige mensen vinden het onderwerp zelfs interessant genoeg om een TV-programma rond te bouwen. Anderen vinden het dan weer interessant om naar dat programma te kijken. Dat zullen we dan maar aan de voyeuristische trekjes van sommige mensen toeschrijven zeker?

Wat ik er zelf van vind? Renoveren of verbouwen vind ik geen relatietest. Absoluut niet zelfs. Integendeel: in zekere zin vind ik het zelfs bijzonder rustgevend om samen geconcentreerd met niets anders bezig te zijn dan hetgeen wat zich voor je neus bevind. Als het nu gaat om de verf van een deur te strippen, een schakelaar aan te sluiten of een plankenvloer te leggen...

Stress komt er pas bij kijken als ik met architecten of aannemers (met uitzondering van een enkeling) moet onderhandelen. Soms lijkt het alsof die mensen van een andere planeet komen. Echt, ik kan er niets aan doen. Enfin, zij denken waarschijnlijk hetzelfde over mij.

Een tip kan ik wel meegeven: leer - als koppel - ruzie maken voor je met de verbouwingen start. Het helpt. Ruzie zul je zeker maken, geloof me.

Later meer.

gepost door Dirk Sabbe op

1 reacties:

Blogger Ilse Jansoone zei...

Volgens mij is het geen relatietest maar een persoonlijkheidstest. Het is een beproeving om te zien hoe je als persoon met de stress omgaat en of je stevig in je schoenen blijft staan. Tuurlijk straalt dat ook af op je relatie, maar na die periode kom je er alleen maar zelfzekerder uit, als persoon en als koppel!

maandag, 24 oktober, 2005 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage