De Boekentoren renoveren

dinsdag, september 20, 2005

Omdat het niet altijd over ons eigen huis moet gaan: vandaag in De Morgen een artikeltje over de renovatie van de Gentse Boekentoren: het is eindelijk beslist. De Boekentoren wordt gerenoveerd. Het budget is goedgekeurd.

Goed nieuws vind ik dat. En dat meen ik. Mijn dag begon goed.

Applaus voor de huidige rector Andreas De Leenheer die de goedkeuring voor elkaar gekregen heeft. De tot nu toe mismeesterde 4de Gentse toren (ontworpen door Henry Van de Velde) heeft weer een beetje meer toekomst.

Weet je wat ook mooi zou zijn? Een café bij de bibliotheek, net zoals bij de Permeke Bibliotheek in Antwerpen. Op de bovenste verdieping. In dat ongelofelijke interieur, ook al ontworpen door Van de Velde. Open van 8u des morgens zodat ik m'n dag kan starten met een overzicht. Fantastisch zou dat zijn.

Zo gaat het eigenlijk ook toch over renoveren. Hmmm, moet ik meer doen...

gepost door Dirk Sabbe op

1 reacties:

Blogger Antoon Jaminé zei...

De mezzanine van de boekentoren is idd een fantastische ruimte, bedoeling was dat s'nachts de lichten altijd branden zodat de toren een (seculiere) balen van kennis zou zijn als tegengewicht voor de christelijke torens. Van de Velde was vrijdenker en logeman...
Een café zal moeilijk worden want de enige manier om in de mezzanine te geraken is via een piepkleine lift... Been there done that. BTW, is het nog altijd een raadsel hoe die biljarttafel boven is geraakt!?

dinsdag, 20 september, 2005 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage