Vloer renoveren

vrijdag, augustus 05, 2005

Renoveren is - in dit geval - een groot woord. Terug toonbaar maken is hier meer gepast.

Gisteren hebben we dus de beneden vloer van de mezzanine opgeschuurd met een woodboy. Niet makkelijk want de planken zijn serieus krom en de hele vloer lijkt meer op het Alpengebergte dan op een mooi effen vloertje. Sommige planken zijn ook ernstig aangetast door schimmel, houtworm en ander ongdierte. Een vloertje met karakter dus.

De bedoeling was echter niet een perfect effen vloertje te krijgen, maar om de ergste problemen de wereld uit te schuren. Daar zijn we eigenlijk wel ingeslaagd. Het resultaat is een merkelijke verbetering van het loopcomfort!

We hebben als volgt gewerkt: starten met een schijf van korrel 24, gevolgd door een beurt met korrel 40, afwerken met korrel 80. Meer foto's vind je hier.

Klaar dus om 'm volledig zwart te verven!

gepost door Dirk Sabbe op

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Benieuwd hoe jullie de vloer zwart gaan maken, dat is ook mijn bedoeling om dit te doen, maar wel met een nieuwe vloer. Ik heb al een paar testjes gezet, en het is nog niet zo eenvoudig om een mooi resultaat te krijgen, waar je toch nog de nerven structuur behoudt, en toch een mooi zwart resultaat krijgt. Momenteel ligt bij mij de keuze op een speciale zwarte beits, en daarna een beschermende olie.

vrijdag, 05 augustus, 2005 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage