Schrijnwerk: dak "uitdikken"

woensdag, augustus 10, 2005

Gisteren zijn we gestart met het achterste deel van de zolder te renoveren. We moeten hier ook overal het dak even dik maken ("uitdikken" in schoon vlaamsch) om de isolatie van 12 cm (Rockwool) over de hele oppervlakte van het dak netjes te kunnen inpassen.

In feite geen moeilijk werk, maar je moet er wel even het koppie bijhouden. Je start best met een touwtje te spannen tussen de spanten over de volledige lengte van het dak. Dit span je best ook zo hard mogelijk aan zodat het touwtje niet doorhangt.

Op beide uiteinden hang je het touwtje op een gelijke afstand - start met de minimum afstand die je wilt hebben - bv. 12 cm. Daarna meet je om de halve meter tot je de kortste afstand tussen het dak en het touwtje gevonden hebt. Meet daar het verschil & pas de afstand tussen het touwtje en het dak aan de uiteinden aan zodat je op de kortste afstand de minimum afstand krijgt.

Bv.: stel dat je minimum dikte 12 cm is, op de kortste afstand meet je bv. 8 cm., dan moet je je touwtje op de uiteinden 4 cm laten zakken. Uiteraard moet je steeds haaks op het vlak van het dak meten.

Daarna timmer je je schaliebert gewoon vast op de spanten aan de hand van de touwtjes die je gespannen hebt...

Later meer hierover.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage