Muur renoveren

maandag, mei 16, 2005

In de mezzaninekamer hebben we vandaag een stukje muur gerenoveerd met Knauf gipskarton platen. Het was eigenlijk het laatste stukje muur dat nog moest aangepakt worden (de andere muren waren al behandeld met cementverf).

Eigenlijk stelt het muurtje op zich niet zoveel voor: amper 2 bij 1,3 meter. Het was echter wel weer een eerste voor ons omdat we hadden besloten de gipskarton platen te kleven. Dat hadden we eerder nog niet gedaan.

't Is behoorlijk meegevallen, echter wel deze 3 tips:

  • de muur waar je de gipskarton platen wil op verkleven moet echt wel stofvrij zijn (anders kleeft de gips niet)
  • als de muur waarop je de platen wil verkleven niet echt recht is: probeer die zoveel mogelijk recht te trekken met een eenvoudige cementbezetting (trek er, als de cement aan't uitharden is, met een troffel diagonale strepen in om de kleefgips beter te laten hechten)
  • als je de kleefgips mengt, doe dan eerst water in je emmer en meng er de gips door, niet andersom, want dan krijg je teveel klodders in de gips (de kleefgips is dik genoeg als ie niet meer van je troffel valt)

Reken op ongeveer 7 a 8 kg. kleefgips van Knauf, als je zuinig bent natuurlijk, per plaat van 240 bij 120 cm. Nu nog afwerken & klaar is kees.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage