Houten ramen.

donderdag, mei 05, 2005

De beslissing is gevallen: we gaan houten ramen installeren, en wel zo snel mogelijk. De ramen worden uitgevoerd in Afzelia-hout (afrikaans hardhout), met uiteraard dubbele beglazing en een draai-kip systeem.

  • Afzelia-hout: volgens de informatie die we konden vinden is dit een uitstekende houtsoort om ramen in te produceren. We gaan de ramen ook zwart kleuren, maar niet met verf. We gaan de ramen met olie instrijken. Olie laat de houtstructuur nog wat doorschemeren en is iets onderhoudsvriendelijker als verf.
  • dubbele beglazing: we gaan voor een standaard 4-15-4 mm glas met een K-waarde van 1,1. Ook goed om er dus subsidies voor te krijgen (meer daarover later).
  • draai-kip systeem: de ramen zullen 2 vleugels hebben zodat we ze dus wagenwijd kunnen openen, maar ook (dankzij het kip-systeem) de bovenkant van een van de vleugels kunnen openkantelen. Dit systeem geeft ook een betere sluiting van de vleugels (op meerdere punten langs het raam) en dus ook minder kans op tocht.
Verder gaan we ook voor een eerder klassiek (of "oud") uitzicht. Dat zal beter werken met het uitzicht van het huis dan een modern raam.

gepost door Dirk Sabbe op

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

klinkt interessant
heb ook afzelia hout die in een vernis geplaatst is van vorige eigenaar(s). zou die ook wel graag willen hebben in zwarte kleur. Welke olie gebruiken jullie daarvoor en waar is die verkrijgbaar. Hoe hebben jullie al de oude verf of vernis eraf gekregen. Is de toplaag schuren voldoende. Alvast bedankt voor reactie.

woensdag, 18 april, 2007 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage