Gevels renoveren: verharder?

dinsdag, mei 17, 2005

De achterste gevels van ons huis zullen wat grondiger moeten aangepakt worden dan we eerst voorzien hadden. Door de oude binnen- en buitenbezetting van de gevels voor een stuk te verwijderen zagen we dat boven het raam in een muur nog een oude, halfrotte massief houten balk verstopt zat.

Twee houten balken zelfs: eentje die nu dient als steunbalk voor het venster in die gevel en eentje van een opening die er eerder was, maar ooit voor de helft is dichtgemetseld. Probleem dus, want we stonden dus wel klaar om dit raam door een nieuw te vervangen. Een aanpassing van de plannen dringt zich op.

Om de gevel terug in goede staat te brengen zullen we waarschijnlijk, net zoals in de mezzaninekamer, de oude verweerde gevel eerst grondig reinigen en terug behandelen met steenverharder. In de mezzaninekamer hebben we hetzelfde gedaan met Funcosil steenverharder van Remmers, met een heel mooi resultaat overigens. De bakstenen zijn terug mooi hard.

Goedkoop is het evenwel niet, vooral omdat bij dit soort behandeling het verbruik van de steenverharder kan oplopen tot meerdere liter per vierkante meter.

gepost door Dirk Sabbe op

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

← Homepage